Elfsborg tillbaka som vinnare

Elfsborg kom tillbaka fort efter nederlaget mot Malmö med 3-0. Man befäster därmed serieledningen i Allsvenskan. Elfsborg har full pott på konstgräs och spelade med lätthet hem en trepoängare efter 3–0 i Sundsvall. Matchen började dock lite tillbakadraget från Elfsborgs sida och Sundsvall hade bra kontroll över matchen under första delen av första halvled dock utan att skapa någon het målchans.

Sundsvall hade dock inget för att man pressaed. Efter en dryg halvtimme fick Elfsborg en frispark som slogs direkt i mål av Stefan Ishizaki – och då vände matchen. Elfsborg satte rejält tryck mot Sundsvalls och stressade fram misstag så man tappade farten i sitt passningsspel.

Under andra halvlek så fick serieledarna utdelning på sitt spelövertag. Elfsborgs Niklas Hult gjorde 2–0 på en retur knappt 20 minuter in på andra halvlek. Några minuter senare tvingades Oscar Berglund i Sundsvalls mål se en till boll passera in i nät. Elfsborgs Johan Larsson drar igenom Sundsvall försvar och slår en hård passning mot mål som styrs i eget mål av Sundsvalls mittback Marcus Danielsson.

Gif Sundsvall-Elfsborg 0-3 (0–1)
0–1 Stefan Ishizaki (32), 0–2 Niklas Hult (63), 0–3 självmål (67).
Utv, Gif Sundsvall: Robert Lundström (78).
Domare: Martin Strömbergsson, Gävle.
Publik: 4 464.

Gif Sundsvall (4–5–1): Oscar Berglund – Robert Lundström, Marcus Danielsson, Stefan Ålander, Patrik Rikama Hinnenberg – Daniel Sliper (Christian Brink 82), Kevin Walker, Fredrik Holster (Nuri Mustafi 68), Roger Risholt, Pa Dibba (Simon Helg 59) – Johan Eklund.
Elfsborg (4–4–2): Kenneth Höie – Johan Larsson, Joackim Jörgensen, Jon Jönsson, Stefan Larsson – Stefan Ishizaki (Marcus Rohdén 77), Oscar Hiljemark (Andreas Augustsson 85), Anders Svensson, Niklas Hult – Viktor Claesson, Amadou Jawo (Lasse Nilsson 69).

Vad gäller den Allsvenska tabellen så går det tungt i botten för Örebro. Endast fyra poäng på elva omgångar och ännu ingen seger. Laget måste vända trenden snart innan man blir helt avkapat från övriga lagen. I toppen leder Elfsborg med sex poäng – nu har man lika många matcher spelade som Malmö – för just Malmö. Hade man vunnit mot Malmö senast hade försprånget varit ned till tvåan (som i så fall skulle varit Häcken) vara tio poäng efter elva omgångar. Oavsett, Elfsborg övertygar.

 

Senaste omgången

Tabellen efter 11 omgångar

Stig Björne

About Stig Björne

Stig Björne bor i Stockholm, men är född och uppvuxen i Umeå där han utbildade mig till ekonom vid Handelshögskolan. Tidigare arbetade Stig Björne som VD och senare seniorkonsult på Sweco Eurofutures AB. Stig Björne är idag VD för SKB Näringslivsutveckling.