Stig Björne tippar Premier League

Här kommer Stig Björnes Premier League-tips, gulmarkerade är redan spelade. Säkraste ettan torde vara Manchester United, trots förlusten i första matchen. Det lär finnas en stor revanschlusta i laget. Swansea verkar heta i ligainledningen så man bör kunna vinna hemma mot West ham.

0:2

Chelsea har fått en drömstart i Premier League och det är delvis ­Fernando Torres (iofs i offside) och en generös linjeman som ligger bakom den senaste vinsten. Det var upprörda känslor efter matchen, Readings manager Brian McDermott var riktigt irriterad efter 2–4-förlusten. Londonklubben har fått en riktigt bra start i Premier League genom 2–0-segern borta mot Wigan i premiären och vinsten mot nykomlingen Reading med 4–2 på Stamford Bridge i går. Det satt i och för sig långt inne. Frank Lampard började med att ge Chelsea ledningen på straff i den 18:e minuten men Readings svar kom blixtsnabbt två gånger om. Readings ryske spelare Pavel Pogrebnijak kvitterade på en stenhård nick. Fyra minuter senare gjorde Danny Guthries mål på en frispark efter en tavla av Chelseas målvakt Peter Cech och man tog 2–1-ledningen med sig in i paus.

Readings målvakt Adam Federici spelade jämnt med Cech vad gäller tveksamma ingripanden när han släppte in ­Gary ­Cahills långskott fram till 2–2 efter cirka 70 minuters spel. En liten stund senare så rann sinnet över hos gästerna. Ashley Cole följde med upp i ett Chelseaanfall och fick bollen till vänster i straffområdet. Landslagsbacken höjde blicken och spelade in bollen till en ­offsidestående Fernando ­Torres som enkelt kunde stöta in 3–2 från nära håll. Readings manager menade att göra en sånt misstag i ett så viktigt skede är skamligt. På stopptid rullade Chelseas Branislav ­Ivanovic in 4–2 framspelad av Eden Hazard. Det belgiska superlöftet, som låg bakom båda målen mot ­Wigan i helgen, ordnade även straffen som Lampard förvaltade och spelade fram Gary Cahill till kvitteringsmålet. Chelseas manager Roberto Di Matteo ser likheter mellan sitt 21-åriga nyförvärv och en av k­lubbens legendarer. – Gianfranco Zola var en fantastisk talang, en artist. Eden kan bli en artist han också, säger Di Matteo till Sky Sports.

Och såhär ser tabellen ut efter tjuvstarten av den andra omgången av Premier League.