Stig Björne om Süper Lig

Galatasaray spelade sin andra match för säsongen 2012/2+13. Svenske Johan Elmander presenterade sig och gjorde 1–1 efter 20 minuter med ett direktskott från straffområdeslinjen.

Den svenske landslagsanfallaren Johan Elmander blev målskytt i det turkiska fotbollsderbyt i Istanbul mellan Besiktas och hans Galatasaray. Elmander kvitterade till 1–1 i den 20:e minuten. Besiktas ledde sedan med både 2–1 och 3–2, men Galatasaray kvitterade två gånger och matchen slutade 3–3 efter en sen kvittering på straff. Det heta derbyt i Istanbul mot Besiktas slutade till slut 3–3.

Detta var Johan Elmander, som gjorde sitt första ligamål för säsongen, blev utbytt i mitten av den andra halvleken. Galatasaray har fyra poäng på två matcher i ligaupptakten. Seger blev det däremot för Istanbul, där Samuel Holmén spelade hela matchen i bortasegern mot Bursaspor. Andreas Isaksson klubb Kasimpasa ligger på nionde plats i ligan efter en förlust (mot Galatasaray förra omgången) och vinst senast mot Kasimpasa.