PSG – överraskande bra

Så har då Zlatan kommit igång internationellt för sin nya klubb Paris Saint Germain (PSG). Det är hans sjätte klubb som han spelar i Champions League – och dessutom har han gjort mål för alla. Zlatan Ibrahimovic blev smått historisk när Paris Saint-Germain enkelt besegrade Dynamo Kiev med 4–1 (3–0).

Paris-klubben öppnade den första matchen i Champions League på ett fantastiskt sett. Man gjorde inte mindre än tre mål inom loppet av en kvart i första halvlek. Ukrainska Dynamo Kiev hade inte mycket att sätta emot på Parc des Princes. PSG, med Zlatan Ibrahimovic i spetsen, vann med 4-1. Zlatan inledde målkavalkaden i 19:e minuten, på straff, sedan PSG:s Jeremy Menez enkelt ramlat omkull. Med målet blev han historisk som den förste spelaren i Champions League-historien att göra mål för sex olika klubbar.

Zlatan Ibrahimovic hade stor del i PSG:s offensiva spel. Han blandade högt och lågt men ukrainarna hade ingen chans. PSG var helt överlägset. Thiago Silva gjorde debut i PSG efter sin lårskada och satte 2-0 efter hörna och när Alex dundrade in 3-0 några minuter senare var matchen avgjord. I slutet av andra halvlek – som för övrigt var ganska seg givet den stora ledningen för PSG och att Dynamo Kiev inte orkade pressa – reducerade först Kiev till 3-1, innan PSG:s Javier Pastore fastställde slutresultatet till 4-1 efter en målvaktstavla.

Fyra mål framåt och tre poäng var precis den start på Champions League-spelet som PSG önskade. Klubbens storsatsning ska först och främst ge ligaseger men också avancemang från gruppspelet i Europa. I PSG bör nämnas Marco Veratti som var mycket bra på mittfältet, Zlatan Ibrahimovic dominant (ovanligt bra) framåt med sin styrka: Carlo Ancelottis lagbygge börjar verkligen ta form.

I den så kallade ”Dödens grupp” där fyra storlag möte blev det stor dramatik i toppmötet mellan spanska Real Madrid och engelska Manchester City. Madrid låg under två gånger om på hemmaplan, men vände och vann med 3-2. Och det var förstås Cristiano Ronaldo som avgjorde för Madrid precis i matchslutet.

Stig Björne

About Stig Björne

Stig Björne bor i Stockholm, men är född och uppvuxen i Umeå där han utbildade mig till ekonom vid Handelshögskolan. Tidigare arbetade Stig Björne som VD och senare seniorkonsult på Sweco Eurofutures AB. Stig Björne är idag VD för SKB Näringslivsutveckling.