Stig Björne om Champions League

Det har varit tungt för Real Madrid i ligaupptakten i spanska La Liga. Tränaren Jose Mourinho har varit mycket kritisk till lagets spel och prestationer. För fyra dagar sen ”efterlyste” José Mourinho hela sitt lag.

Tävlingssäsongen började med oavgjort mot Valencia, sedan förlust i första cup-Clasicon, sedan åkte Real på stjärnsmällen, förlust med 2–1 mot Getafe. Sämsta möjliga start. Därefter vinst med 3–0 mot Grenada. Därefter förlust mot Sevilla som vann mot ett mycket svagt Real Madrid med 1–0. Efter matchen så dundrade en besviken José Mourinho att han ”inte hade något lag” och att han ”helst bytt sju spelare i paus”.

Matchen på San Bernabeo-stadion i Madrid började med att gästande Manchester City (ligasegrare i Premier League senast) tog ledningen med 0–1 genom Džeko. Reals Marcelo kvitterade innan Citys Kolarov satte en mäktig frispark till 1–2 med bara några minuter kvar av matchen. Alla satt och väntade på att matchen skulle ta slut och att Real skulle ha förlorat igen. Då svarade Real Madrid för en mäktig vändning. Inhopparen Karim Benzema kvitterade innan lagets stora fixstjärna Cristiano Ronaldo pangade in segermålet i vad som visade sig vara sista minuten.

Mourinho då? Ja, han tog några snabba steg från avbytarbänken, gjorde ett litet hopp, sen gled José Mourinho på sina kostymbeklädda knän rakt in på planen med händerna i luften. Han segergester visar en pressad tränare som just sett sin superstjärna fullborda en galen vändning i slutminuterna mot Manchester City.

– Det viktiga är inte firandet, det viktiga är matchen. De som älskar fotboll har njutit, säger Jose Mourinho på presskonferensen efter matchen.– När saker har gått i fel riktning har jag hela tiden sagt att Real Madrid kan förlora matcher som i dag. Real Madrid kan förlora matcher när man slåss som ett djur. Men Real Madrid får inte förlora matcher som mot ­ Getafe eller som matchen i Sevilla. – Men nu har jag hittat mitt lag, nu hoppas jag bara att jag får behålla det, säger han.

I den andra gruppmatchen i Grupp D så vann Dortmund hemma med 1-0 mot Ajax.

Champions League grupp D

Real Madrid–Manchester C 3–2 (0–0)

0–1 Edin Dzeko (63), 1–1 Marcelo (76), 1–2 Alexander Kolarov (85), 2–2 Karim Benzema (87), 3–2 Cristiano Ronaldo (89).

Publik: 70 381.

Dortmund–Ajax 1–0 (0–0)

1–0 Robert Lewandowski (87).

Publik: 65 829.

Stig Björne

About Stig Björne

Stig Björne bor i Stockholm, men är född och uppvuxen i Umeå där han utbildade mig till ekonom vid Handelshögskolan. Tidigare arbetade Stig Björne som VD och senare seniorkonsult på Sweco Eurofutures AB. Stig Björne är idag VD för SKB Näringslivsutveckling.