Säkra segrar i Premier League

Säkra segrar för United och City

Det tätnar i toppen av Premier League. United ligger strax efter Chelsea i toppen tabellen efter 3–0 borta mot Newcastle. Och det var två försvarare som låg bakom segern. Vänsterbacken Jonathan Evans nickade in sitt första mål för säsongen på Robin van Persies hörna från höger efter bara åtta minuter. Några minuter senare gjorde Patrice Evra – mittback – nytt nickmål på en hörna. Newcastles Demba Ba kunde inte göra så mycket. Redan då kändes matchen nästan avgjord.

Målkavalkade avslutades av Manchester Uniteds Tom Cleverley stod för matchens avslut när han snyggt skruvade in bollen i krysset under den andra halvleken.

Londonlaget Tottenham spelade hemma på White Hart Lane. En bit in i andra halvleken avgjorde man matchen hemma mot Aston Villa. Tottenhamns Steven Caulker och Aaron Lennon gjorde målen i matchen som slutade med 2–0 till Tottenham.

Svenske Alexander Kacaniklic – som också är aktuell för landslaget – spelade från start i sitt Fulham som spelade borta mot Southampton. Kacaniklic slet men hade svårt att skapa några farligheter under de 65 minuter han spelade. Matchen slutade 2–2 efter att Southamptons Jose Fonte räddat poäng på tilläggstid med sitt andra mål i matchen.

Liverpool lyckades aldrig göra hål på Stoke hemma på Anfield. Matchen slutade 0-0 och får väl betraktas som en besvikelse för Liverpool. Stokespelarna drog på sig totalt sex gula kort vilket säger lite om hur dem spelade

Det andra Manchesterlaget, City spelade hemma mot Sunderland. En av dessa matcher där City bara måste vinna om man ska hålla jämna steg med United och Chelsea i toppen. Och man vann inte oväntat heller. Fem minuter hade gått när Sunderlands Carlos Cuellar blev varnad efter att ha fällt Manchester Citys Carlos Tevez strax till vänster om straffområdet. På frisparken skruvade Citys vänsterback Aleksandar Kolarov in bollen vid första stolpen. Matchen slutade till slut med en 3-0-seger för City. Citys Sergio Aguero blev inbytt och ökade på till 2-0. Matchens andra frisparksmål svarade James Milner för när han från straffområdeslinjen skruvade in 3-0.

Svenske Sebastian Larsson var inne på planen hela matchen för sitt Sunderland. Tidigare förra  veckan spelade City 1-1 mot Dortmund i Champions League. Då var Roberto Mancini kritisk och menade att hans lag hade tur och kunde ha släppt in tre-fyra mål till. Men han var desto mer nöjd efter lördagens match mot Sunderland.

Chelsea spelade hemma på Stamford Bridge mot Norwich. Bortalaget tog lite oväntat ledningen genom Grant Holt. Men det dröjde inte länge förrän Chelsea kom tillbaka. Fernando Torres – som börjat göra mycket mål – nickade in kvitteringen. Några minuter senare försökte sig Torres på en cykelspark i straffområdet. Bollen gick bakåt till lagkamraten Frank Lampard som stenhårt sköt in 2-1. Matchen slutade med 4-1 till hemmalaget Chelsea.

West Ham tog ledningen i London-derbyt mot Arsenal efter en stark prestation av Mohamed Diamé som tog sig in från vänsterkanten och tryckte upp bollen i bortre krysset. Men precis som Chelsea gjorde mot Norwich, lyckades Arsenal vända. Förra säsongens skyttekung i franska ligan, Olivier Giroud gjorde sitt första ligamål för Arsenal när han stötte in 1-1. Samme Giroud spelade snyggt fram bollen på djupet till Theo Walcott som kyligt satte 2-1. Matchen slutade med 3-1 till Arsenal.

Chelsea toppar ligan efter sju omgångar med 19 poäng för United och City med 15 poäng. Everton ligger fyra på 14 poäng.

Stig Björne

 

 

About Stig Björne

Stig Björne bor i Stockholm, men är född och uppvuxen i Umeå där han utbildade mig till ekonom vid Handelshögskolan. Tidigare arbetade Stig Björne som VD och senare seniorkonsult på Sweco Eurofutures AB. Stig Björne är idag VD för SKB Näringslivsutveckling.