VM-kvalet i fotboll

VM-kvalet i fotboll

Sveriges insatser på Färöarna lämnade en del övrigt att önska i fredags. Visst, det blev tre poäng och det var det viktigaste men att ett ”land” med 40 000 invånare pressar Sverige känns lite anmärkningsvärt. Imorgon tisdag så kommer ett riktigt kraftprov när Sverige ställs mot Tyskland som leder gruppen på nio poäng och tre vunna matcher.

Pos

Lag

S

V

O

F

GM

IM

Målsk.

Poäng

1 Tyskland 3 3 0 0 11 2 9 9
2 Sverige 2 2 0 0 4 1 3 6
3 Irland 2 1 0 1 3 7 -4 3
4 Österrike 2 0 1 1 1 2 -1 1
5 Kazakstan 3 0 1 2 1 4 -3 1
6 Färöarna 2 0 0 2 1 5 -4 0

I Sveriges grupp i VM-kvalet, C, spelade Kazakstan hemma mot Österrike på fredagen. En match som slutade 0-0. Två lag som tappade poäng i kampen om att nå andraplatsen, med tanke på att Tyskland är storfavorit till gruppsegern.

Tyskland var helt överlägsna mot Irland. Inför matchen mellan Irland och Tyskland i VM-kvalet i fotboll talades det om skadeproblem för det tyska försvaret. Det visade sig att det inte var något problem. Tyskland vann borta mot Irland, i Sveriges grupp, med 6-1.

Mittfältaren Theo Walcott skadades i bröstet under Englands segermatch, 5-0, mot San Marino i VM-kvalet på fredagen. Englands förbundskapten Roy Hodgson är osäker på om Walcott kan vara spelklar till Englands nästa match på tisdag mot Polen. Walcott skadade sig i en sammanstötning med San Marinos målvakt Aldo Simoncini. England leder grupp H, San Marino ligger sist.

Norge fick oavgjort borta mot Schweiz och ligger nu trea i sin VM-kvalgrupp på fyra poäng. Två poäng efter Island (!) som ligger tvåa på sex poäng. Lagerbäcks lag vann borta mot Albanien med 2-1. Han kanske har något stort på gång med Island?

Stig Björne

 

About Stig Björne

Stig Björne bor i Stockholm, men är född och uppvuxen i Umeå där han utbildade mig till ekonom vid Handelshögskolan. Tidigare arbetade Stig Björne som VD och senare seniorkonsult på Sweco Eurofutures AB. Stig Björne är idag VD för SKB Näringslivsutveckling.