PSG får superkontrakt för nästan 7 miljarder kr

Franska Le Parisien meddelar att PSG ska skriva ett megakontrakt med Qatar Tourism Authority som gäller tom 2016. PSG ska vara ambassadörer för landet och får nästan sju miljarder kr som ersättning.

QTA är en institution som ansvarar för att utveckla turistnäringen i Qatar. Institutionen har som mål att öka antalet utländska besökare till Doha. Med PSG:s nya profil i fotbollsvärlden ska klubben spela en ambassadörsroll för landet.

Qatar Sports Investments äger redan sedan tidigare PSG, men nu får klubben än mer hjälp av Qatar, för att klara balansräkningen.

Både Qatar Tourism Authority och Qatar Sports Investment är knutna till staten Qatar, och QTA:s nye ordförande Issa bin Mohammed al-Mohannadi, utsågs i maj av emiren Hamad bin Khalifa själv.

PSG får en bonus på 1,7 miljarder kronor om laget vinner Champions League. I dag har PSG lönekostnader på 70 miljoner euro, med Zlatan Ibrahimovic och Thiago Silva i besättningen, enligt Le Parisien.

PSG:s klubbledning ska träffa Uefa för att diskutera de nya financial fairplay-reglerna. Enligt ett rykte finns ett sponsoravtal värt 3,4 miljarder med Qatar National Bank, för att komma undan Uefas nya financial fairplay-regler.

Stig Björne, källa Aftonbladet

About Stig Björne

Stig Björne bor i Stockholm, men är född och uppvuxen i Umeå där han utbildade mig till ekonom vid Handelshögskolan. Tidigare arbetade Stig Björne som VD och senare seniorkonsult på Sweco Eurofutures AB. Stig Björne är idag VD för SKB Näringslivsutveckling.