Ett nytt år och en ny golfsäsong inleds på Hawaii för proffsen

Carl "Big Dog" PetterssonVi har en ny golfsäsong framför oss och i veckan samlas segrarna från 2012-års PGA Tour på Hawaii. Med i gänget är Carl Pettersson och Jonas Blixt. Det var 37 spelare som kvalificerade sig till Hyundai Tournament of Champions som går på The Plantation Course i Kapalua, Hawaii.

Den 28-årig värmlänningen Jonas Blixt inleder sitt andra år på PGA Tour. Han tog en den 74:e platsen i rankingen och är svensk golfs stora hopp för 2013, skriver Golf.se.

En betydligt mer rutinerad svensk som åkte till Hawaii är Carl ”Big Dog” Pettersson (i bild, Getty Images) som just avslutat sin 10:e säsong på touren – hans bästa i karriären.

Nu hoppas svenskarna upprepa bedrifterna från fjolåret och de ställs snart mot världstjärnor som tex den regerande mästaren Steve Stricker, Ryder Cup-hjälten Ian Poulter och Masters-vinnaren Bubba Watson. Skulle någon av svenskarna lyckas gå hela vägen till seger belönas de med 1,120,000 dollar, skriver Golf.se.

About Stig Björne

Stig Björne bor i Stockholm, men är född och uppvuxen i Umeå där han utbildade mig till ekonom vid Handelshögskolan. Tidigare arbetade Stig Björne som VD och senare seniorkonsult på Sweco Eurofutures AB. Stig Björne är idag VD för SKB Näringslivsutveckling.