Premier League

Newcastle tog emot Chelsea på St James Park. Newcastles Jonas Gutierrez inledde målskyttet med 1-0 på nick i den 41:a minuten. I den 55:e kvitterade gästande Chelsea på ett hårt skott av Frank Lampard. I en match som hade det mesta, anfallen åt vardera håll avlöste varandra. Chelsea gjorde sedan 1-2 genom Juan Mata efter drygt 60 minuter och såg sedan ut att gå mot seger. Då kom Newcastles nyförvärv från Toulouse in i bilden. Moussa Sissoko gjorde 2-2 enkelt efter att Chelsea-målvakten Petr Cech lämnat retur i den 68:e minuten. Sissok sköt sedan 3-2 från en bit utanför Chelseas straffområde i den 90:e minuten och Newcastle-segern ett faktum. Chelsea tappar därmed i toppen på tabellen.

Fulham tog emot serieledande Manchester United på Craven Cottage. Det blev en incident när belysningen slutade fungera och det blev alldeles mörkt på planen i slutet av första halvlek. Wayne Rooney var ende målskytt i matchen när han nätade i den 79:e minuten. Svenske Alexander Kacaniklic satt på Fulhams avbytarbänk hela matchen. Lukas Podolski ordnade tre poäng till Arsenal i matchen mot Stoke. Den inhoppande tysken slog en frispark som tog på en Stoke-försvarare och in i mål.

Everton räddade poäng i sista stund mot Aston Villa. Marouane Fellaini nickade in 3-3 i den tredje tilläggsminuten.

Sunderland, med svenske Sebastian Larsson på planen i en halvlek, förlorade borta mot bottenlaget Reading, 1-2.