Golf – Liselotte Neumann vill bryta förbannelsen

Liselotte Neumann, Stig Björne SportGå med gamla beprövade kort eller chansa nytt och vilt? Liselotte Neumann valde det sistnämnda. ”Jag kände att vi var tvungna att ändra på något någon gång”, säger Solheim Cup-kaptenen till Eurosport.

Solheim Cup-kaptenen Liselotte Neumann valde att chansa på sex rookies och åtta spelare (av tolv) som inte spelat Solheim Cup på amerikansk mark (inkl 17-åriga Charley Hull). Förbannelsen ska helt enkelt brytas, säger Neumann.

”Jag tittade mycket på om man skulle välja erfarna spelare som har spelat här förut, men kanske inte gjort det så bra, eller på att ta lite yngre som inte bär med sig samma saker. Visst är erfarenhet viktigt, men om det inte har fungerat förr så fungerar det säkert inte nu heller. Därför valde jag att sätta fart på det här, säger Neumann”.

Solheim Cup spelas i Parker, Colorado och tävlingen sänds på Eurosport och Eurosport Player.

Läs mer på Eurosport

Stig Björne

About Stig Björne

Stig Björne bor i Stockholm, men är född och uppvuxen i Umeå där han utbildade mig till ekonom vid Handelshögskolan. Tidigare arbetade Stig Björne som VD och senare seniorkonsult på Sweco Eurofutures AB. Stig Björne är idag VD för SKB Näringslivsutveckling.