Därför sålde Real Madrid Mesut Özil – Gareth Bale-utlägget måste täckas?

Mesut Özil, Stig Björne SportMesut Özil blev Arsenals spelare för rekordpriset 50 miljoner pund och fotbollsvärlden häpnade. Real Madrid har förlorat en av sina bästa spelare.

Nu ska Mesut Özil (född 1988) den tyske spelaren av turkisk härkomst spela för Arsenal.

”For me, it is a bit incomprehensible that Real Madrid would get rid of one of their best players, who is of a high quality and looked more decisive than ever last season”.

Det spekuleras om anledningen till att Real Madrid sålde Ozil. Det sägs att Mesut Özil inte längre kände för moderlaget. Carlo Ancelotti har varit missnöjd med spelarens träningsattityd. Man tror att Özil kommer att bli bättre i Arsenal helt enkelt. Samtidigt är det klart att Real Madrids utlägg för Gareth Bale måste täckas med en intäkt.

Stig Björne, foto Wikimedia

 

About Stig Björne

Stig Björne bor i Stockholm, men är född och uppvuxen i Umeå där han utbildade mig till ekonom vid Handelshögskolan. Tidigare arbetade Stig Björne som VD och senare seniorkonsult på Sweco Eurofutures AB. Stig Björne är idag VD för SKB Näringslivsutveckling.