Henrik Stenson vann tourfinalen och 74 miljoner kr

Henrik Stenson (37) säkrade segern i FedExCup-slutspelet genom vinsten i Tour Championship på East Lake-banan i Georgia. Han säkrade därmed Sveriges främsta golfframgång på herrsidan och blev dessutom 74 miljoner kronor rikare. Stenson klättrade från 4:e till 6:eplats på rankingen, Tobias Jönsson för Eurosport.

Henrik Stenson ledde med fyra slag inför den sista speldagen. Två amerikaner som var närmast i hasorna. Jordan Spieth gjorde åtta birdie och två bogey och var bara 1 slag från delad ledning. Steve Stricker var nästa hot.

Svensken vann Tour Championship lade beslag på vinsten i FedExCup-slutspelet före Tiger Woods. Henrik Stenson blev den förste europé som vinner Tour Championship och FedExCup. Han har tidigare vunnit både Players Championship och Ryder Cup.

”Svårt att hänga i som jag gjorde i dag, jag är riktigt nöjd. Jag kände mig inte så självsäker i dag men jag är nöjd med hur jag höll ihop det. Jag är mållös”, säger Stenson i segerintervjun.

Stig Björne

About Stig Björne

Stig Björne bor i Stockholm, men är född och uppvuxen i Umeå där han utbildade mig till ekonom vid Handelshögskolan. Tidigare arbetade Stig Björne som VD och senare seniorkonsult på Sweco Eurofutures AB. Stig Björne är idag VD för SKB Näringslivsutveckling.