Greenpeace-aktivister skapade kaos i Basel-matchen

Greenpeace, Stig Björne SportI början på matchen mellan Basel och Schalke trodde ingen knappt sina ögon. Greeenpeace-aktivister ned sig från taket.

Det var i den fjärde minuten spelet fick avbrytas under 7 minuter efter att fyra aktivister från Greenpeace hissade ned sig från taket med banderollen med text om att stoppa föroreningen av Arktis. Domaren Alberto Undiano Mallenco tvingades avbryta matchen, skriver Fotbollskanalen.

Aktionen var riktad mot Schalkes sponsor, det stora oljeföretaget Gazprom och dess oljeborrning i Arktis. Gazprom är även sponsor till UEFA vars president Michel Platini satt på första bänkraden och fick se allt.

Stig Björne

About Stig Björne

Stig Björne bor i Stockholm, men är född och uppvuxen i Umeå där han utbildade mig till ekonom vid Handelshögskolan. Tidigare arbetade Stig Björne som VD och senare seniorkonsult på Sweco Eurofutures AB. Stig Björne är idag VD för SKB Näringslivsutveckling.