West Bromwich överraskade på Old Trafford

Senast som West Bromwich Albions vann på Manchester Uniteds hemmaarena var 1978. Ända till i helgen då man slog till igen 35 år senare. Det var ganska jämt i matchinledningen och det sköts en hel del. Svenske Jonas Olsson spräckte ögonbrynet och blev lindad.

Manchester flyttade fram positionerna under andra halvlek vilket öppnade upp för kontringar. En dryg kvart in på andra halvlek gjorde WBA:s Morgan Amalfitano en tunnel på Rio Ferdinand och gjorde sedan kallt in 0–1. Därefter kvitterade Wayne Rooney, men WBA kom igen och Saido Berahino avgjorde med sitt 1–2-mål. Genom segern ligger WBA för United i tabellen vilket inte tillhör vanligheterna. United ligger på en 12:e plats i tabellen och frågan är om det bara är en tillfällig svacka eller om det för en gångs skull är så att United har problem.

Stig Björne

About Stig Björne

Stig Björne bor i Stockholm, men är född och uppvuxen i Umeå där han utbildade mig till ekonom vid Handelshögskolan. Tidigare arbetade Stig Björne som VD och senare seniorkonsult på Sweco Eurofutures AB. Stig Björne är idag VD för SKB Näringslivsutveckling.