Inför Sverige-Österrike

Sverige ställs mot Österrike på Friends Arena på fredagen. Läget inför matchen är att Sverige leder med tre poäng före Österrike men har sämre målskillnad. Sverige har +6 mål och Österrike +8. Om Sverige vinner mot Österrike är det inget snack – då går Sverige till Play off.

Men om det blir oavgjort så avgörs det hela i sista omgången då Sverige ställa mot Tyskland och Österrike mot Färöarna. Given vinst för Österrike troligtvis. Då måste Sverige vinna mot Tyskland för att vara säkra på Play off. Historiskt har det inte direkt varit någon lätt uppgift – Sverige har svårt mot Tyskland. Säkrast med en trepoängare på mot Österrike med andra ord…

 Grupp C

Pos Lag S V O F Poäng
1 Tyskland 8 7 1 0 21 22
2 Sverige 8 5 2 1 6 17
3 Österrike 8 4 2 2 8 14
4 Irland 8 3 2 3 0 11
5 Kazakstan 8 1 1 6 -13 4
6 Färöarna 8 0 0 8 -22 0

Stig Björne

About Stig Björne

Stig Björne bor i Stockholm, men är född och uppvuxen i Umeå där han utbildade mig till ekonom vid Handelshögskolan. Tidigare arbetade Stig Björne som VD och senare seniorkonsult på Sweco Eurofutures AB. Stig Björne är idag VD för SKB Näringslivsutveckling.