Stig Björne: Snart börjar Stockholm open

Till veckan börjar årets upplaga av Stockholm Open. Den bäst rankade spelaren som deltar är spanjoren David Ferrer som är rankad som nummer fyra i världen. Nämnvärt är att svenske Joachim ”Pim-Pim” Johansson – som slutade med professionell tennis för något år sedan – gör comeback.

Han har fått ett s k Wild Card och kommer att försöka kvala sig till huvudturneringen som börjar på måndag den 14 oktober.

Tidigare vinnaren av Stockholm Open Roger Federer åkte ut ur ATP-turneringen i Shanghai vilket gör att han – åtminstone teoretiskt – kan vara med i Stockholm. Schweizaren är i dagsläget inte klar för ATP-slutspelet i London, dit de åtta främsta under året kvalificerar sig. Genom att spela i Stockholm Open skulle han kunna utöka sin poängskörd. Återstår att se.

www.stockholmopen.se

Stig Björne

About Stig Björne

Stig Björne bor i Stockholm, men är född och uppvuxen i Umeå där han utbildade mig till ekonom vid Handelshögskolan. Tidigare arbetade Stig Björne som VD och senare seniorkonsult på Sweco Eurofutures AB. Stig Björne är idag VD för SKB Näringslivsutveckling.