Tyskland vann mot Sverige

Det är inte ofta Sverige släpper in många mål men det har blivit en vana mot Tyskland. I veckans match föll Sverige med 3-5 mot ett Tyskland som spelmässigt var överlägset stora delar av matchen.

Stig Björne

Sverige hade en förändrad startelva jämfört med mot Österrike; Johan Elmander var skadad och Zlatan Ibrahimovic avstängd. Det gjorde att Ola Toivonen och Tobias Hysén startade på topp.

Det såg dock ut att kunna bli en svensk seger på Friends Arena när Sverige lyckades göra 1-0 tidigt i matchen av Tobias Hysén och sedan 2-0 av Kakaniclic sista fem minuterna av den första halvleken. Men sedan tog det stopp. Tyskland kunde genom Özil reducerar till 2-1 just innan pausvilan. Sverige hade då varit kraftigt tillbakapressade. Sedan följde tre tyska mål under andra halvlek innan Tobias Hysén lyckas få till 3-4 på en riktig drömvolley. Tyskarna avslutar sedan med 3-5.

Erik Hamrén kommenterade efteråt:

Ska man slå världslag som Tyskland måste man vara riktigt bra, både offensivt och defensivt. Att se till att de får så få matcher som möjligt, inte göra misstag och ha lite flyt, med bollar som går dit, att de går vår väg. Man måste vara effektiv på de chanser man skapar. Han fortsätter ”Det är bara att erkänna, vi förlorar mot ett bättre lag.

Sverige är inte seedat inför lottningen av playoff. Lottningen sker den 21 oktober och matcherna spelas den 15:e och 19:e november.

Stig Björne

About Stig Björne

Stig Björne bor i Stockholm, men är född och uppvuxen i Umeå där han utbildade mig till ekonom vid Handelshögskolan. Tidigare arbetade Stig Björne som VD och senare seniorkonsult på Sweco Eurofutures AB. Stig Björne är idag VD för SKB Näringslivsutveckling.