England klara till slut

England ledde sin grupp innan sista omgången men var inte klara som gruppvinnare utan hade kunnat hamna i playoff så den gruppen var dramatisk. Ett tag var England i playoff och Ukraina till slutspel. Men efteråt stod det klart att England tagit direktplatsen till VM i Rio.

Stig Björne

Ukraina ställdes mot San Marino så det var ingen högoddsare att man skulle vinna varför England också var tvungna att segra. Ukraina vann för övrigt med 8-0. Under större delen av den första halvleken var det fördel Ukraina då det var oavgjort mellan England och Polen. Men strax före paus gjorde Wayne Rooney ledningsmålet på Wembley.I andra halvlek räddades England också av målvakten Joe Hart, som räddade Robert Lewandowskis friläge i den 60:e minuten. I den nästa sista minuten fastställde Liverpools Steven Gerrard 2-0 till England och man är nu klara för VM.

Genom segern slutade England på 22 poäng i kvalgrupp H, Ukraina på 21 poäng.