Veteranen klarade kvalet och är klar för andra omgången

Joachim Pim-pim Johanssons succé i Stockholm Open fortsätter. Först klarade han sig genom kvalet och därefter vann han första omgången i huvudturneringen mot Alejandro Falla med 6-1, 6-3.

Stig Björne

Alejandro Falla är rankad 112:a i världen och blev en lätt match – trots Pim-Pims långa bortavaro från tävlingstennis. Matchen tog inte mer tid än runt timmen. Egentligen var det bara i första gamet som ”Pim-Pim” var pressad. Då tvingades han att rädda två breakbollar, bland annat genom ett serveess. I andra omgången ställs svensken mot världselvan Milos Raonic från Kanada och det lär inte bli lika enkelt.

Johansson är nu troligtvis Sveriges bästa spelare för tillfället. Skulle han vinna även mot Raonic på torsdag kommer han dessutom ha ranking som bevis för det. Detta efter bara en spelad turnering på hela året. Säger lite om svensk tennis av idag.

Stig Björne

About Stig Björne

Stig Björne bor i Stockholm, men är född och uppvuxen i Umeå där han utbildade mig till ekonom vid Handelshögskolan. Tidigare arbetade Stig Björne som VD och senare seniorkonsult på Sweco Eurofutures AB. Stig Björne är idag VD för SKB Näringslivsutveckling.