Gamla Ullevi: Öster höll undan

Öster kom till Gamla Ullevi och ett IFK Göteborg som var pressat att vinna för att hänga på Malmö om Guldstriden. IFK Göteborg som hade flera ordinarie spelare skadade (Tobias Hysén bland annat) hade stora svårigheter att skapa några riktigt avgörande chanser trots tabellpositionen.

IFK Göteborgs tränare Mikael Stahre var besviken efter matchen och resultatet 0-0.

Göteborg drabbades också av en motgång då högerbacken Emil Salomonsson träffades av en Österspelare i huvudhöjd och blev liggande utslagen och orörlig på rygg. Han kom dock tillbaka till andra halvlek och då var förstås tanken att hemmalaget skulle pressa mot bortalaget.

IFK Göteborg pressade under de sista minuterna på tilläggstid men det hjälpte inte utan det blev en mållös och oavgjord match. Guldet är allt längre bort för IFK Göteborg.