AIK har inte gett upp än

AIK har fortfarande guldchansen – även om den är liten. AIK ställdes mot Norrköping på Friends Arena och var piskade att vinna för att haka på i guldstridens sista skälvande omgångar. Norrköpings David Mitov Nilsson gav AIK en sista guldchans.

Stig Björne

Matchens enda mål på Friends Arena kom efter tolv minuters spel. Norrköpings målvakt, David Mitov Nilsson, stod för ett misstag då han missbedömde bollen helt efter ett skott från Kennedy Igboananike. Celso Borges höll sig framme på returen och gjorde ledningsmålet.

Resultatet betyder att AIK har 52 poäng i allsvenskan och är på andra plats. Laget är fem poäng bakom serieledaren Malmö FF. IFK Göteborg är trea på 51 poäng, Helsingborg har 49 poäng. Tvåan och trean i allsvenskan får kvala till Europa League.

För AIK väntar nu BP och Malmö gästar Elfsborg i Borås – vilket kan bli tufft. AIK bör vinna mot BP. Oavsett avgörs Allsvenskan i omgången efter som är den sista.

AIK–IFK Norrköping      1–0 (1–0)
1–0 Celso Borges (12).
Varning, IFK Norrköping: Christopher Meneses Barrantes.
Domare: Martin Strömbergsson, Gävle.
Publik: 11 850.
AIK (4–4–2): Kyriakos Stamatopoulos – Martin Lorentzson, Per Karlsson, Niklas Backman, Nils–Eric Johansson – Nabil Bahoui, Celso Borges, Robin Quaison, Martin Kayongo Mutumba (Ebenezer Ofori 83) – Kennedy Igboananike (Alexander Milosevic 88). Henok Goitom (Ibrahim Moro 61).
IFK Norrköping (4–4–2): David Mitov Nilsson – Nikola Tkalcic, Morten Morsibak Skjønsberg, Marcus Falk Olander, Christopher Meneses Barrantes – Martin Smedberg Dalence, Andreas Johansson, Lars Krogh Gerson, Cristopher Nilsson Telo – Isaac Kiese Thelin (Alexander Fransson 72), Christoffer Nyman (Siim Luts 87).

Stig Björne

About Stig Björne

Stig Björne bor i Stockholm, men är född och uppvuxen i Umeå där han utbildade mig till ekonom vid Handelshögskolan. Tidigare arbetade Stig Björne som VD och senare seniorkonsult på Sweco Eurofutures AB. Stig Björne är idag VD för SKB Näringslivsutveckling.