Djurgården fortsätter spela bra

Djurgården ställdes borta mot Kalmar FF på Guldfågeln Arena. Djurgården som inte har slika mycket att spela för som Kalmar (möjlig kvalplats till Europaspel) visade dock att laget är ett helt annat än i inledningen på säsongen.

Stig Björne

Per-Mathias Högmo valde att gå för full maskin och spela samtliga sina tre ­bästa offensivt Erton Fejzullahu, som offensiv vänstermittfältare med rätt att gå in i nummer tio rollen, sedan Amadou Jawo på topp ihop med Aleksandar Prijovic. Uppställningen visade sig hålla bra och Djurgården gjorden en bra match och Prijovic gjorde 2–1– även det ett skott utifrån straffområdet.

Målet blev matchavgörande och Djurgården klättrar uppåt i tabellen till en sjunde plats. Prijovic gjorde sitt sjätte poäng (fyra mål och två ­assist) sedan debuten mot i somras. Kalmar FF förlorade möjligheten att ta sig till Europaspel i och med förlusten.

Kalmar FF–Djurgården 1–2 (1–1)

1–0 David Elm (2), 1–1 Erton Fejzullahu (38), 1–2 Aleksandar Prijovic (53).

Publik: 4 011.

Kalmar FF (4–2–3–1): Lars Cramer – Mats Solheim, Nenad Djordjevic, Markus Thorbjörnsson, Emin Nouri – Erik Israelsson, Tobias Eriksson – Melker Hallberg (Ismael Silva Lima 58), Jonathan McDonald (Sebastian Andersson 74), Bjørnar Holmvik (Henrik Rydström 58) – David Elm.?

Djurgården (4–4–2): Kenneth Høie – Peter Nymann, Daniel Amartey, Emil Bergström, Vytautas Andriuskevicius (Jesper Arvidsson 62) – Martin Broberg, Andreas Johansson, Yussif Chibsah, Erton Fejzullahu – Aleksander Prijovic (Godsway Donyoh 90), Amadou Jawo (Simon Tibbling 71).

Stig Björne

About Stig Björne

Stig Björne bor i Stockholm, men är född och uppvuxen i Umeå där han utbildade mig till ekonom vid Handelshögskolan. Tidigare arbetade Stig Björne som VD och senare seniorkonsult på Sweco Eurofutures AB. Stig Björne är idag VD för SKB Näringslivsutveckling.