Öster kan fortfarande hänga kvar

Än är det inte Superettan för Växjö-laget Öster. Man klarade 1-1 bort mot IFK Norrköping. Det var ett desperat kämpande Öster som ställdes mot Norrköping på Nya Parken. Öster var tvungna att ta tre poäng för att komma ikapp och om Halmstad i bottenstriden. Och Öster forcerade efter 1-1 med dryga 20 minuter kvar. Norrköpings David Mitov Nilsson gjorde den ena räddningen efter den andra för ett Norrköping som inte hade samma press som Öster.

Stig Björne

Frågan är förstås hur det hela hade utvecklat sig för Östers del om Stefan Johannesson blåst för den där till synes klara straffen redan efter en kvart.

I nästa och den sista omgången måste Öster vinna mot formstarka Djurgården hemma samtidigt som Halmstad förlorar hemma på Örjansvall mot Brommapojkarna – då kan man ta kvalplatsen. Dessutom måste Öster ta in två mål på Halmstad – annars blir det direkt tillbaka till Superettan igen.

IFK Norrköping–Öster 1–1 (1–0)

1–0 Isaac Kiese Thelin (30), 1–1 Vlado Zlojutro (69).

Publik: 3 166.

IFK Norrköping (4–4–2): David Mitov Nilsson – Nikola Tkalcic (Bobbie Friberg Da Cruz 77), Morten Skjönsberg, Marcus Falk Olander, Mathias Florén – Martin Smedberg–Dalence, Alexander Fransson (Siim Luts 78), Andreas Johansson, Christopher Telo (Rawez Lawan 90) – Lars Krogh Gerson, Isaac Kiese Thelin.

Öster (4–2–3–1): Joakim Wulff – Stefan Karlsson, Mario Vasilj, Månz Karlsson, Patrik Bojent (Freddy Söderberg 69) – Josef Elvby (Marcus Bergholtz 68), Johan Persson – Alexander Henningsson (Andreas Wihlborg 85), Denis Velic, Vlado Zlojutro – Alhaji Gero.

Stig Björne

About Stig Björne

Stig Björne bor i Stockholm, men är född och uppvuxen i Umeå där han utbildade mig till ekonom vid Handelshögskolan. Tidigare arbetade Stig Björne som VD och senare seniorkonsult på Sweco Eurofutures AB. Stig Björne är idag VD för SKB Näringslivsutveckling.