Köpenhamn tog chansen

Än så länge lever hoppet för FC Köpenhamn i sin svåra kvalgrupp i Champions League. I veckans match lyckades man vinna hemma på Parken mot Galatasaray. Inte minst genom den svenske målvakten Johan Wilands storspel.

Stig Björne

Han lyckades hålla nollan i hemmamatchen. Vid senaste hemmamatchen bidrog han starkt till att Köpenhamn tog poäng mot Juventus.

Köpenhamns Daniel Braaten gjorde – som det visade sig – matchen enda mål redan efter några minuter när han klackade in 1-0 till hemmalaget. Det var fler svenska i laget, både Olof Mellberg och Pierre Bengtsson spelade från start. Det är nu öppet om den andra platsen i gruppen som leder till åttondelsfinal. Real Madrid är redan klart för åttondelsfinal, men den andra platsen dit gör alla tre lagen upp om. Köpenhamn och Galatasaray har fyra poäng vardera medan Juventus har tre. Helt öppet med andra ord. I nästa omgång möter Köpenhamn Juventus på bortaplan Real Madrid hemma den 10 december.

FC Köpenhamn–Galatasaray 1–0 (1–0)

1–0 Daniel Braaten (6).

Publik: 36 500.

Stig Björne

About Stig Björne

Stig Björne bor i Stockholm, men är född och uppvuxen i Umeå där han utbildade mig till ekonom vid Handelshögskolan. Tidigare arbetade Stig Björne som VD och senare seniorkonsult på Sweco Eurofutures AB. Stig Björne är idag VD för SKB Näringslivsutveckling.