Toursegern inom räckhåll

Henrik Stenson på Stig Björne SportDet går fortsatt bra för Henrik Stenson i Europatourfinalen (rond ett) i Dubai. En treputt det sista hålet var det enda stora misstagen under rundan.

Henrik Stenson ligger på delad fjärde plats, efter en omgång på 68 slag och är nu två slag efter toppen som består av Alejandro Cañizares. Stenson har hittills de värsta konkurrenterna om toursegern bakom sig så möjligheten att vinna Europatourens ”penningliga” är fortsatt god.

Vinstsumman i Dubai är nätta 985 476 euro till vinnaren.

Stenson är den förste som kan vinna USA-tourens slutspel och Europatourens penningliga samma år. Stenson, som tidigare i höstas vann USA-tourens slutspel Fed Ex Cup, leder Europatourens penningliga Race of Dubai med 213 468 euro före engelsmannen Justin Rose, som i sin tur skuggas av nordirländaren Graeme McDowell och engelsmannen Ian Poulter.

Stig Björne

About Stig Björne

Stig Björne bor i Stockholm, men är född och uppvuxen i Umeå där han utbildade mig till ekonom vid Handelshögskolan. Tidigare arbetade Stig Björne som VD och senare seniorkonsult på Sweco Eurofutures AB. Stig Björne är idag VD för SKB Näringslivsutveckling.