Henrik Stenson vann till slut

Henrik Stenson på Stig Björne SportHenrik Stenson visade inga tecken på nerver under den sista dagen på Sonen Karl sprang över greenen, kramade om sin pappa och tillsammans vinkade de in i tv-kamerorna.

Det går bra för Henrik Stenson i golf. I helgen vann han i Jumeirah Golf Estates i Dubai. Med sex birdies och en eagle på sista hålet fick säsongen ett perfekt slut och han vann med sex slags marginal ned till engelsmannen Ian Poulter som tidigt under den sista rundan kunde börja ge upp drömmarna om att gå om svensken. 37-åringe Stenson är nu lite historisk då han är den förste att vinna både PGA-slutspelet och Europatourens penningliga under samma år. Och inte blev han fattigare av att vinna i Dubai – vinstsumman var nästan nio miljoner kronor.

Stenson har tagit sig tillbaka till världstoppen det senaste året och segern i Sydafrikas Europatourtävling i fjol var hans första på tre och ett halvt år. För fyra år sedan var Stenson fyra i världen, sedan rasade spel och självförtroende och som sämst var han på 230:e plats på världsrankingen. Nu har han ett år bakom sig som segrare av PGA-tourens slutspel och Europatourens penningliga och placeringar som tvåa i British Open och trea i PGA-mästerskapen. För att bli riktigt historisk – åtminstone i Sverige – behöver han bli den förste svensken att vinna en major. Fortsätter han kan han också tävla för Sverige i OS 2016 när Golf kommer med på OS-programmet.’

Stig Björne

About Stig Björne

Stig Björne bor i Stockholm, men är född och uppvuxen i Umeå där han utbildade mig till ekonom vid Handelshögskolan. Tidigare arbetade Stig Björne som VD och senare seniorkonsult på Sweco Eurofutures AB. Stig Björne är idag VD för SKB Näringslivsutveckling.