Premiär i Levi

Det stora svenskhoppet André Myhrer gjorde ingen vidare slalompremiär. Han var snabb i början av åket men hade ett par grova missar landande inte bättre än på plats 50. Hans sämsta slalomplacering i världscupen hittills om man bortser från avåkningar och grenslingar.

Bara två gånger tidigare har han missat att få köra andra åket. Det var dock fler av favoriterna som det inte gick så bra för. Det var dock en av favoriterna österrikaren Marcel Hirscher som vann i överlägset i Leve med en annan Österrikare på andra plats, Mario Matt och en norrman Henrik Kristoffersen på tredje plats.

Vad gäller de svenska insatserna var det bara Mattias Hargin som var riktigt nöjd efteråt. Hargin blev till slut femma, hans bästa placering sedan i januari 2011 då han blev trea i Schladming. Markus Larsson kom på plats 18 och Anton Lahdenperä kom på plats 25.

Stig Björne

 

About Stig Björne

Stig Björne bor i Stockholm, men är född och uppvuxen i Umeå där han utbildade mig till ekonom vid Handelshögskolan. Tidigare arbetade Stig Björne som VD och senare seniorkonsult på Sweco Eurofutures AB. Stig Björne är idag VD för SKB Näringslivsutveckling.