Frankrike vidare

Frankrike hade ett mycket tufft utgångsläge inför returen hemma mot Rumänien. 2-0 underläge efter en mindre bra match i Kiev. Man skulle alltså vinna med 3-0 för att säkra segern direkt utan förlängning.

Det blev dock en match där domaren kom i huvudfokus (precis som det blev diskussioner när Frankrike vann Play off senast). 2010 var det en omdiskuterad hands som avgjorde kvalmötet med Irland. Denna gången var det ett offsidemål av Karim Benzema när Frankrike gjorde 2-0. En boll från Franck Ribery studsade via Mathieu Valbuenas bröst till Benzema som vid skarven var drygt metern offside och från nära håll kunde sätta 2-0.

Innan Benzemas mål hade Mamadou Sakho gjort 1-0 på en retur efter ett skott från Franck Ribery. När sedan Yevhen Khacheridi fick sitt andra gula kort kort i början på andra halvlek påbörjades en stark hemmapress för att göra 3-0. 3-0-målet som skulle ta Frankrike till Brasilien. För Rumänien slutade lite snöpligt när rumänske Gusev lyckades blockera en passning och gjorde självmål och det slutade 3-0 till Frankrike som är klara för VM.

Stig Björne

About Stig Björne

Stig Björne bor i Stockholm, men är född och uppvuxen i Umeå där han utbildade mig till ekonom vid Handelshögskolan. Tidigare arbetade Stig Björne som VD och senare seniorkonsult på Sweco Eurofutures AB. Stig Björne är idag VD för SKB Näringslivsutveckling.