Tottenhamn – United: Oavgjort

Tottenhamn som fick rejält med stryk förra helgen mot City ställdes hemma mot United. Båda lagen behövde tre poäng för att haka på i toppen. Men i princip så blev det två förlorare på White Hart Lane. Wayne Rooney såg till att United fick med sig poäng när han gjorde två mål.

Målskyttet började med att Tottenhams Kyle Walker gjorde mål på en frispark i den 18:e minuten En kvart senare bjöd dock samme Walker United på kvitteringen. Han slarvade vid ett inlägg och stötte till bollen så att han frispelade Rooney utjämnade till 1-1.

Under inledningen av andra halvlek slog Tottenhams Sandro till med en jätteträff och United-målvakten David De Gea försökte inte ens rädda skottet, som satt snyggt i ena hörnet. Det tog dock bara några minuter innan Rooney spelade fram Danny Welbeck som gick omkull och det blev straff. Wayne Rooney gjorde sedan 2-2 på straffen. Båda lagen hade behövt en trepoängare men det blev bara en var.

Stig Björne

About Stig Björne

Stig Björne bor i Stockholm, men är född och uppvuxen i Umeå där han utbildade mig till ekonom vid Handelshögskolan. Tidigare arbetade Stig Björne som VD och senare seniorkonsult på Sweco Eurofutures AB. Stig Björne är idag VD för SKB Näringslivsutveckling.