Stig Björne: Även Arsenal tappade

Flera att topplagen tappade poäng i helgens omgång. Serieledande Arsenal ha möjlighet att gå ifrån ytterligare genom en ny seger. Och det såg bra ut sedan Mesut Özil gett laget ledningen hemma mot Everton.

Stig Björne

Men det höll inte hela vägen sedan Everton satt in en 19-årig avbytare – Gerard Deloufeu – som man har på lån från Barcelona. En snabb förflyttning i sidled följt av ett säkert skott i bortre hörnet lurade Arsenals målvakt med några minuter kvar.

Ändå hade Arsenal ett jätteläge att avgöra matchen då Olivier Giroud fick makalös träff med en vänstervolley. Evertons duktige målvakt Tim Howard fick se skottet ribban och sedan studsa ut igen. Annars var det svårt för Arsenal att göra mål på Everton. Det tog tills ett vågat byte av flera spelare. En av de nyinkomna, Tomas Rosicky, slog långbollen som Theo Walcott nickade ner till Mesut Özil som från nära håll satte bollen i nättaket med högerfoten.

Everton kan inte vara mer än nöjda med en seger Manchester United och oavgjort mot Arsenal borta.

Stig Björne

About Stig Björne

Stig Björne bor i Stockholm, men är född och uppvuxen i Umeå där han utbildade mig till ekonom vid Handelshögskolan. Tidigare arbetade Stig Björne som VD och senare seniorkonsult på Sweco Eurofutures AB. Stig Björne är idag VD för SKB Näringslivsutveckling.