Omgång 17

Det har ju gått lite halvdåligt för Arsenal de senaste omgångarna – åtminstone i jämförelse med Liverpool, Chelsea och City. Alla tre ligger i topp i ”formtoppen” dvs de som tagit flest poäng de senaste omgångarna. Arsenal ligger på sjätte plats i den.

Stig Björne  

Arsenal har ingen lätt uppgift då man möter Chelsea hemma, kan bli riktigt tufft. Givet formen för Chelsea så kan det nog bli seger. Liverpool möter Cardiff hemma och allt annat än en klar seger för Liverpool hemma på Anfield vore anmärkningsvärt. Det kan ju vara så att Liverpool kommer att toppa tabellen efter omgången skuggad av Chelsea.

Manchester United spelar hemma mot West Hamn som ligger fyra från slutet och där måste United vinna, för sin egen självkänsla och tabelläget. Vore osannolikt med något annat än en Unitedseger. City spelar borta mot Fulham som ligger näst sist och där är det nog troligt med en bortavinst.

Everton som ligger femma spelar borta mot Swansea och där är nog inte utgången given. Swansea har överraskat ända sedan man gick upp till högsta divisionen. Det är inte osannolikt att man straffar Everton. 

21/12/13 13:45                    Liverpool – Cardiff

21/12/13 16:00                    Crystal Palace – Newcastle

21/12/13 16:00                    Fulham – Manchester City

21/12/13 16:00                    Manchester United – West Ham

21/12/13 16:00                    Stoke – Aston Villa

21/12/13 16:00                    Sunderland – Norwich

21/12/13 16:00                    W.B.A. – Hull

22/12/13 14:30                    Southampton – Tottenham

22/12/13 17:00                    Swansea – Everton

23/12/13 21:00                    Arsenal – Chelsea

Sebastian Larssons Sunderland ställs hemma mot Johan Elmanders Norwich och det kan nog sluta lite hur som helst. Men tipset är nog att Norwich avgår med segern.

Stig Björne  

About Stig Björne

Stig Björne bor i Stockholm, men är född och uppvuxen i Umeå där han utbildade mig till ekonom vid Handelshögskolan. Tidigare arbetade Stig Björne som VD och senare seniorkonsult på Sweco Eurofutures AB. Stig Björne är idag VD för SKB Näringslivsutveckling.