Ligacupen

Det har inte gått något bättre för Manchester United under ligauppehållet. Nu senast blev det förlust i Ligacupen mot Sunderland (som parkerar sist i Premier League) med 2-1 borta i Sunderland.

Manchester United avslutade en till en början tung höstsäsong med fem raka segrar och verkade ha fått ordning på laget. Men 2014 har inletts med tre raka förluster. Den senaste kom alltså på tisdagen på Stadium of Light borta mot krisklubben Sunderland.

United ligger för närvarande på sjunde plats i Premier League, fem poäng efter Liverpool som ligger på den sista Champions League-platsen. Och det är en ovanlig situation för laget. Pressen minskar inte efter den senaste förlusten.

Svenske Sebastian Larsson var inblandad i hemmalagets ledningsmål i precis innan pausvilan. Larsson slog en frispark mot bortre stolpen, bollen spelades in framför mål och det blev självmål av United. Kvittering kom dock efter paus. Därefter fick Sunderland straff efter att Adam Johnson tog sig in i straffområdet och föll i en närkamp.

Straffen var mycket säkert lagd av Fabio Boroni som dunkade bollen upp i nättaket. Tur för United är att det är bäst av två matcher så det blir retur mot Sunderland hemma på Old Trafford den 22 januari. Givet att man åkte ur FA-Cupen är det nog bäst för husfriden med en storseger.

Stig Björne

About Stig Björne

Stig Björne bor i Stockholm, men är född och uppvuxen i Umeå där han utbildade mig till ekonom vid Handelshögskolan. Tidigare arbetade Stig Björne som VD och senare seniorkonsult på Sweco Eurofutures AB. Stig Björne är idag VD för SKB Näringslivsutveckling.