Världscupen

Inför andra åket i helgens slalom i Adelboden låg Mattias Hargin bra till för att ta sin första seger i världscupen.  

Stig Björne

Hargin gick ut med startnummer två och efter första åket hade han ledningen med 39 hundradelar före tyske Neureuther. I det andra åket åkte tysken ut och Hargin hade läge på att ta sin första seger men det gick inte hela vägen, Hargin slutade som fyra, med en liten marginal upp till bronsplatsen. Mattias Hargin ligger nu på en andra plats i slalomcupen. Svenske Markus Larsson låg på tionde plats efter första avancerade till en sjunde plats, 45 hundradelar från pallen (Larsson tio i slalomcupen).

I stället fick en annan svensk till ett bättre åk i andra omgången – André Myhrer fick till ett fint åk och slutade på en andraplats (Myhrer som vann slalomcupen för två år sedan). Myhrer kom 29 hundradelar efter Österrikiske Hirscher. Myhrer ligger på sjude plats i den sammanlagda slalomcupen.

Det är dock långt bort till någon topplacering i den sammanlagda världscupen. Hargin ligger på en fjortondepalts och Myhrer på plats 20. De svenska damerna har lite bättre placeringar i den sammanlagda cupen, Lindell-Vikarby ligger på en åttonde palts och Pietilä-Holmer på en elfte plats.

Stig Björne

About Stig Björne

Stig Björne bor i Stockholm, men är född och uppvuxen i Umeå där han utbildade mig till ekonom vid Handelshögskolan. Tidigare arbetade Stig Björne som VD och senare seniorkonsult på Sweco Eurofutures AB. Stig Björne är idag VD för SKB Näringslivsutveckling.